70-talet

1977

Första verksamhetsåret tävlades det sparsamt men två interna tävlingar arrangerades, pingstplasket på våren och klubbmästerskap i december.
Ett sammarbete med Orsa IF inleddes och Mora-Orsa simmet även kallat MORSA-SIM ordnades.

1978

De interna tävlingarna fortsatte men utökades till sex deltävlingar som fick namnet Saints eftersom man alltid tävlade på söndagar. Vissa grenar i KM ingick också i Saints.
MORSA-SIMMET fortsatte också och Moras simmare närmade sig resultatmässigt snabbt de mer rutinerade Orsa-simmarna.
Klubben deltog också i Dala-serien eller Tempocupen som den döptes om till efter att serien fått en huvudsponsor. Bäst lyckades 12-åriga Åsa Carlsson och 14-årige Per Hellberg.
På hösten förstärktes klubbens ledarstab Birgitta Hjalmarsson (Lundqvist) från Karlskoga och Neptun som hade meriter som simmare med bland annat 14 SM-guld varav 4 individuella och flera landslagsuppdrag. Efter karriaären hade hon varit sturelseledamot i Svenska simförbundet, arbetat med simtränarutbildning och verkat som landslagsledare.

1979

MORSA-SIMMET och Saints fortsatte som tidigare och deltagande i distriktstävlingar ökade.

Uppdaterad: 2014-01-19 18:47