Hoppa till sidans innehåll

Corona Covid19

20 MAR 2020 20:31
Med anledning av händelseutvecklingen för Corona-viruset vill vi förtydliga att Mora Simsällskap följer Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer.
  • Uppdaterad: 20 MAR 2020 20:31

Corona
Från 2020-03-17 

Med anledning av händelseutvecklingen för Corona-viruset vill vi förtydliga att Mora Simsällskap följer Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer.

I nuläget finns det inga rekommendationer att inte genomföra simundervisning och idrottsträning men vi följer löpande utvecklingen och rekommendationerna från myndigheternas sida.

Folkhälsomyndighetens råd gällande smittskydd och beredskap uppdateras löpande och aktuell information finner ni på www.folkhalsomyndigheten.se

 Så här skriver Svenska Simförbundets ordförande 17/3 på förbundets hemsida:

”I dagsläget menar Folkhälsomyndigheten att mindre evenemang , som idrottsträningar med 10-20 personer inte behöver ställas in på grund av risk för viruset. Tvärtom är det viktigt att aktiviteter för hälsan pågår, att helt förlama samhället på aktiviteter tjänar inte det här syftet och motverkar de allmänna hälsomålen.

Svenska Simförbundets styrelse och centrala verksamhet följer den fortsatta utvecklingen noga. Information som vi hade igår, är gammal information idag. Nya beslut kommer behöva tas utifrån vad Folkhälsomyndigheten beslutar och vad som händer i samhället i övrigt.”

Se även RFs frågor och svar kring Coronaviruset och idrott. Läs mer här

Med anledning av ovanstående kommer vi inte att deltaga i externa verksamheter gällande tävlingar och läger med våra tävlingsaktiva. Alla tävlingar och all lägerverksamheter.

Mellansvenska Simförbundet har ställt in sina läger och utbildningar under april & maj månad och har även avbokat sina läger.

Tänk på i samband med simskola och simträning

·       Stanna hemma vid första tecken på virusinfektion.

·       Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten. 

Skribent: Mats Östling
E-post: Adressen Gömd

Våra huvudsponsorer

 


  Blå tung

 


SISU_Webb_IF_190X190_samverkan

  ________

KOM IHÅG

 

LINDA FRIBERGS MINNESFOND

 BANKGIRO 5690-6365

 

 

ssmora.nu

 

administreras av

 

Anders Sisell


Postadress:
SS Mora - Simidrott
Box 229
79224 Mora

Besöksadress:
Skepphusvägen 4
79231 Mora

Kontakt:
Tel: 025016621
E-post: This is a mailto link

Se all info