Hoppa till sidans innehåll

ÅRSMÖTET KLART

01 OKT 2020 20:14
27 September hölls årsmötet för Simsällskapet Mora 2019 något försenat p g a Covid 19.
  • Uppdaterad: 01 OKT 2020 20:14

Verksamhetsberättelse och Verksamhetsplan finns under rubrik: Föreningen. och den delvis nya valda styrelsen finns även där.

Här publicerar vi ett utdrag av "Ordföranden har ordet" 

ORDFÖRANDEN HAR ORDET

2019 ett ”normal” år för simsällskapet och jag skriver detta i september 2020 och efter att Corona har brutit ut i Mars 2020. Årsmötet har blivit flyttat till september och vi får inte samlas mer än 49 personer. Men i denna berättelse skall jag försöka hålla mig till 2019.

Träning och Tävling.

Sportsligt och tävlingsmässigt har vi haft lagom med framgångar och troligtvis vad vi i framtiden kan förvänta oss, vi har varit på tävlingar, deltagit haft roligt och våra träningsgrupper har föryngrats. De mest inbitna och äldre simmarna har sökt gymnasium på annan ort och det säkert en framtid vi får se mer av, ungdomar på simgymnasium i Falun eller annan ort. Sommaren 2019 gick den sista eleven Hanna Karlsson ut simgymnasiet i Mora. Simmare i Mastersgruppen och gjort bra ifrån sig internationellt på tävlingar som Iron man och detta med stora förbättringar på simningen.

Våra tränare i ABCT grupperna har gjort ett bra jobb och det såg för en stund ut som om vi var tränarlösa men har i slutet av 2019 en stor och erfaren tränarstab.

Egna Tävlingar

Vi lyckades att anordna en Mora Cup och detta med otroligt stor hjälp från simklubbarna runt Siljan och Borlänge simsällskap. Tack för all hjälp. Fler aktiva Mora föräldrar är ett måste om vi skall klara av tävlingar i framtiden Vi hyrde tidtagning till denna tävling som var på en söndag och det var ett lyckat och kostnadseffektivt sätt att fixa det. 

Simskola

Vår fantastiska simskola måste lyftas fram tycker jag, Vår duktiga Kajsa drog iväg på studier och Katsuki tog över samordningsansvaret hösten 2019 och det har fungerat mycket bra. Vi har fantastiska ledare som jobbar och brinner för att lära barnen simma och få ha roligt i vattnet. En jätteviktig funktion i klubben och vi gör samhället ett jättetjänst. Vi alla i simklubben måste slå oss för bröstet, vara stolta och berätta för alla vad vi gör - vi räddar liv!  (och kanske väcker vi intresset för simning som träning och simma kan man göra hela livet)

Integration 

Juni 2019 fick vi fortsättning – omstart på vårt projekt med ”Integrations sim”.  Denna gång skall våra duktiga utbildade simlärare ut i Mora, Orsa och Älvdalens kommun och ha utbildning med så många nyanlända som möjligt och lära dem vattenvana och livräddning. Projektet stöds av kommunerna och Länsstyrelsen Dalarna, projektet skall pågå till Maj 2021. Projektledare är Katsuki Kratz. 

Projektet tog full fart i Augusti och vi hann med kurser i Mora, Älvdalen och även kvinnosim vid flera tillfällen i Mora simhall.  

Crawlkurs för vuxna 

En på våren och en på hösten hann vi med och detta är populära kurser.

Övrigt att nämna

Logi för Vasaloppet vid Mora Gymnasium gick bra

Vi stod över sommarveckan arbete för Vaslaoppet för att det är svårt att få ihop frivilliga

Prövade open water vid två tillfällen med masters och träningsgrupp

Sommarsimskola genomfördes som vanligt 

Älvstädning var en höstaktivitet som vi ställde upp på enligt tradition 

Ekonomi (se rapport)

Klubben klarar ekonomin bra och våra intäkter från Vasaloppet och simskolor är ett måste för att vi skall få ett positivt resultat.

Viktigast av allt! 

Är våra medlemmar och deras föräldrar (närstående) Vi i klubben dvs alla måste se till att bredda gruppen av aktiva frivilliga föräldrar. Arbete i styrelse, kommité, tävlingsfunktionärer och Vasaloppsarbete går inte att ersätta med avgifter utan endast med engagemang. En vilja att föreningen skall överleva. 

Här utmanar jag alla föreningen att bli bättre, säg ja och vi hittar nått för er. 

Tack alla frivilliga och ett stort tack till mina styrelsekollegor som fixar detta tillsammans med kansliet.

Ordförande och nuvarande styrelse ser med spänning fram emot framtida år.

Styrelsen, Kanslist, Tränare, Ledare och Medlemmar ni skall vara stolta över en fin verksamhet


Mats Östling

Ordförande i SSM

 

Skribent: Mats Östling
E-post: Adressen Gömd

Våra huvudsponsorer

 


  Blå tung

 


SISU_Webb_IF_190X190_samverkan

  ________

KOM IHÅG

 

LINDA FRIBERGS MINNESFOND

 BANKGIRO 5690-6365

 

 

ssmora.nu

 

administreras av

 

Anders Sisell


Postadress:
SS Mora - Simidrott
Box 229
79224 Mora

Besöksadress:
Skepphusvägen 4
79231 Mora

Kontakt:
Tel: 025016621
E-post: This is a mailto link

Se all info