Hoppa till sidans innehåll

Linda Fribergs Minnesfond


Linda Friberg, en hängiven simmare

 

Linda Friberg startade sin simmarkarriär 1981 i Botkyrka-Rönninge SS där hon simmade fram till 1989. Som 16-åring flyttade Linda till Vinäs utanför Mora. Vid den tiden hade Linda funderingar på att sluta, men hon valde ändå att fortsätta träna och tävla i Simsällskapet Mora fram till 1992 då istället studier vid Uppsala Universitet kom att bli fokus.

Linda omkring 1990

Linda var en duktig simmerska i Simsällskapets Moras simmartrupp. Klubben skördade stora framgångar under 1990 talet med flera SM medaljer. Linda föredrog att simma fjäril och tillhörde distriktseliten. Med en enorm vilja och ett stort engagemang kämpade Linda på trots att de större framgångarna uteblev. Till de tidiga morgonpassen trampades cykeln i alla väder; såväl solsken som snörusk. Hon var en mycket lojal och flitig träningskompis som inte stod i rampljuset, utan ställde upp för andra och med sin humor och sitt sätt att vara skapade harmoni och glädje i simmartruppen.

1997 gifte sig Linda med Magnus Friberg och tillsammans fick de döttrarna Oline och Sofie. Familjen Friberg bodde sedan 1995 i Stockholm, men vänner och släkt i Mora och Orsa samt fritidshuset i Vattnäs har gjort att besöken och kontakten med Dalarna varit regelbunden.

Efter en tids sjukdom avled Linda tragiskt hösten 2003 till stor saknad för hennes familj, släkt och vänner. Linda blev 30 år gammal.

Till Lindas minne önskade hennes make Magnus bilda en minnesfond som administreras av Simsällskapet Mora. Fonden är till förmån för unga tjejer som behöver uppmuntran, stöd eller hjälp för att träna vidare för klubben Simsällskapet Mora. De utdelade pengarna sätts in på stipendiatens simmarkonto.

Linda 1981

Linda Fribergs Minnesfond

När Linda Friberg avled önskade hennes make Magnus att en minnesfond skulle bildas. Fondens ändamål ska vara till förmån för unga tjejer som behöver uppmuntran, stöd eller hjälp för att träna vidare för klubben Simsällskapet Mora. Fondens styrelse består av två representanter från Simsällskapet Mora samt simsällskapets kassör och maken Magnus Friberg eller av honom utsedd representant. Varje år skall 2 500 kr delas ut till en eller flera stipendiater som föreslås av tränare i Simsällskapet Mora och godkänns av minnesfondens styrelse.

Bidrag till fonden kan lämnas på: Linda Fribergs minnesfond, bankgiro 5690-6365

Fondstyrelsen:
Fondens styrelse är densamma som SSMs och regleras enligt SSMs stadgar §§ 21 och 25

 

 

  
Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:38 Skribent: P-O Wallin

Våra huvudsponsorer

 


  Blå tung

 


SISU_Webb_IF_190X190_samverkan

  ________

KOM IHÅG

 

LINDA FRIBERGS MINNESFOND

 BANKGIRO 5690-6365

 

 

ssmora.nu

 

administreras av

 

Anders Sisell


Postadress:
SS Mora - Simidrott
Box 229
79224 Mora

Besöksadress:
Skepphusvägen 4
79231 Mora

Kontakt:
Tel: 025016621
E-post: This is a mailto link

Se all info