Sköldpaddan
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Simsällskapet Mora
Simidrott

Simskolor, nivåer

Simsällskapet Moras simskoleverksamhet är uppbyggd kring "Svensk Simlinje". Ett pedagogiskt hjälpmedel för alla föreningar som, med hänsyn till barns utveckling, steg för steg visar hur man når simkunnighet via vattenlekar och teknikövningar.

Simlinjen är upplagd i nivåer där barnen ska genomföra olika moment innan de går vidare till nästa nivå. Vi tränar på 4 olika simsätt: Crawl, rygg- och bröstsim samt fjäril

 

Här presenteras våra olika simskolegrupper på en översiktlig nivå: Läs mer på varje grupp om specifika krav på varje nivå.

 

B-4 åringar

Minibaddare - det första steget till siminlärning. Lektionen är 30 minuter

 

Baddaren
I Baddaren är målet att barnet genom lek och olika övningar skall nå en god vattenvana och känna trygghet och glädje i vattnet. En god vattenvana har barnet uppnått om han eller hon klarar av moment som att doppa, glida, bubbla, hoppa och flyta. Övningarna görs på grunt vatten och djupt vatten. läs mer här

 

Sköldpaddan
Målet i Sköldpaddan är att fortsätta träna vattenvana och balansövningar. Barnet ska för att gå vidare klara av att simma 5 meter på grunt vatten. Vi börjar med att träna crawl och ryggsim.

Läs mer här

 

Pingvinen

I Pingvinen är målet att klara av att simma 10m i magläge, samt 10m ryggsim. Teknik i olika simsätt. Läs mer här.

 

Silverfisken

I Silverfisken är slutmålet att klara av 25 m simsätt 1, samt 15 m simsätt 2.  Ett simsätt skall vara i ryggläge (ryggsim) och ett simsätt ska vara i magläge (crawl, bröstsim eller fjärilsim) på djupt vatten samt dyka från kant. Läs mer här.

 

Guldfisken

I Guldfisken är slutmålet att klara av 50 m simsätt 1, samt 25 m simsätt 2. Ett simsätt skall vara i ryggläge (ryggsim) och ett simsätt ska vara i magläge (crawl, bröstsim eller fjärilsim). Man tränar även på att dyka, och flyta. Läs mer här.

 

Hajen

I Hajen börjar man simma längre sträckor, och målet är att så småningom vara simkunnig enligt simförbundets definition och vara förberedd för träningsgrupp. Läs mer här.

 

Teknik

I Teknikgruppen börjar barnen lära sig grunderna i simträning, och börjar träna på alla fyra simsätt. I gruppen kommer man lära sig teknik för främst ryggsim, bröstsim och frisim, men även prova på lite fjärilsim för att känna lite på vad det är. När man tränar teknik gör man mest olika övningar för ben, armar, och sammansatt simning.

 

För att anmäla ditt barn: Anmälan till simskola

 

 

Simskola: Första tillfället söndagen den 28 januari
2024-01-05 11:31

Vårterminens simskola har första tillfället söndagen den 28 januari.

 

Simskolan är 13 tillfällen.

 

Vi har grupper från 4 år.

Just nu finns det plats i Baddare och Sköldpadda

 

 

För att anmäla ditt barn: https://www.ssmora.nu/form/?ID=414788

 

 

 

 

Intresserad i Crawl?
2023-12-04 12:29

 

Vi kör igång ett nybörjarkurs med 10 tillfällen, uppstart är söndag 17 mars kl 2000-2100

 

Kostnad: Kr 1300,- det tillkommer kr 200,- i medlemsavgift / familj kr 300,-

 

 

Anmäla dig: Det gör du här: https://www.ssmora.nu/form/?ID=414788

 

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Simsällskapet Mora, 08/01 15:09 
Simsällskapet Mora, 08/01 13:12 
Simsällskapet Mora, 24/10 15:18 
 
Sponsorer: